2007/01/16

Az első lépés Bócsa új imázsa felé


Az új francia elnökjelölt magyar vonatkozásai közismertek. Itt egy eddig nem publikált családi fotó 1998-ból. Balról jobbra: Mama; Cecilia, a feleség; Nicholas, Bócsa község polgármestere, az apa Sárközy Pál.

2007/01/01

Újságelőfizetés - Üzleti szokások - Vadkelet/Vadnyugat


A médiafogyasztási szokásaink manapság a legjellemzőbbek ránk. Régen az a szólás járta, mutasd meg barátaidat és megmondom ki vagy – ma minden bizonnyal ugyanennyit elmond rólunk az, hogy mit nézünk, mit hallgatunk és mit olvasunk. (Ha egyáltalán).

A nagy kínálatból én a Telehold c. lapot tüntetem ki figyelmemmel, sőt elő is fizetek rá. Időben érkezik, olcsó és informatív az engem érdeklő csatornákat illetően. Képeket is ad, meg van egy kis rovata, ahol a gyorsan sorjázó műszaki-vételi újdonságokról értesülhet az olvasó. Van azonban egy csököttségük, amely felszólamlásom ellenére is minden évben megismétlődik és nagyon zavaró: az éves előfizetés lejártának közeledtével nem értesítenek, nem küldenek csekket vagy más figyelmeztetést, hanem ha eljött az ideje, minden további nélkül leáll a kézbesítés. Mire az új keresztülmegy, kiesik vagy hat hét.

Van egy másik kedvenc hetilapom is, amely sajnos méregdrága és mivel külföldről jön, mindig késve érkezik gyakran akár a követő hét elejéig kitolva a hozzáférés idejét. Most év végén nem újítottam meg előfizetésemet, mert munkahelyem nagyvonalúan átvállalta ezt – mintha ösztönözni kívánnának arra, hogy jól informált legyek - és januártól oda fog járni. Az október végi lejárat előtt néhány héttel ez a lap már figyelmeztetett, majd – mivel nem történt semmi - vagy hat példányt még a lejárat után is megküldött nekem egy levél kiséretében, hogy őpk meg szeretnének óvni attól, hogy akár csak egy szám is kimaradjon, hiszen nyilvánvalóan csak valami kórós feledékenység akadályozhatott meg engem előfizetésem megújításában. Én makacsul nem reagálta, de szívemben valami melegségfélét éreztem, hogy évtizedes-évszázados tapasztalatuk alapján milyen tapintatosak és gondosak velem. Aztán derült égből jött a villámcsapás: a hatodik heti kéretlen példánnyal valami ügyvédi felszólításféle is érkezett, nehogy azt gondoljam már, hogy az utóbbi hetekben keletkezett anyagi kötelezettségemből ők csak úgy elengednek….